2020-10-29 11:53:41

PRIČOFEST - Festival pripovijedanja bajki i priča

Pričam ti priču

Proljetos je u našoj školi po prvi put organizirano natjecanje u pripovijedanju bajki i priča pod nazivom Pričam ti priču,  s ciljem razvijanja vještine izražajnog čitanja, a zatim i govorenja. Sa željom da se učenici još više upoznaju s brojnim književnim umjetnicima i njihovim djelima, predložili smo im da samostalno odaberu bajku ili priču koju će pričati. Prijavili su se učenici 2., 3. i 4. razreda.

Uz već otprije poznate Crvenkapicu, Tri praščića, Mačka u čizmama i slične, pojavile su se tu i neke manje poznate, narodne bajke, poput Žabice djevojke ili  moderne kratke priče poput onih Sanje Pilić... Uživali smo u njihovim izvedbama 10.ožujka 2020. u školskoj knjižnici.

Prema izboru članova komisije (knjžničarka, pedagoginja i učiteljice razredne nastave), odlučeno je da će na Festivalu pripovijedanja bajki i priča našu školu predstavljati učenica tada 3.b razreda, Lara Lojpur.

Pričofest – Festival pripovijedanja bajki i priča trebao se održati u Pučkom ovorenom učilištu u Zagrebu 20.ožujka 2020., no odgođen je zbog svima poznate situacije s virusom Covid -19.

Ipak, održan je u petak 15. listopada 2020.godine, s puno manje posjetitelja i uz poštivanje svih preporučenih mjera epidemiološke službe.  Svejedno, bilo je prekrasno!

Online gošća festivala bila je književnica Nada Zidar-Bogadi, ona se sudionicima obratila putem video projekcije, ispričala jednu svoju priču te prenijela veliku zahvalnost učenicima, ali i njihovim mentorima, koji se trude očuvati vrijednost i ljepotu pričanja bajki i priča.

 

 Naša Lara je na Pričofestu pričala hrvatsku narodnu bajku „Žabica djevojka“.

 Vrlo smo ponosni na nju i njezinu izvedbu. 


Osnovna škola Josipa Račića Zagreb