preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Račića Zagreb

Login
Tražilica
E-dnevnik

 

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 9. 2019.

Ukupno: 54344
Logo škole

Izložba - video

50. rođendan naše škole

Korisni linkovi

EKO BONTON

Stanari u školi

PERNATI SUSJEDI

Nastava na daljinu

Za vrijeme trajanja nastave na daljinu školska knjižnica nastavlja s radom u virtualnom okruženju kao podrška učenicima i učiteljima u poučavanju.

 

Istraživački projekt „Obrasci za biljke i životinje“

Projekt je nastao prema ideji prof. Mirele Sertić Perić koja je i prošle godine održala zanimljivo predavanje u razrednim odjelima 3.b i 3.d razreda na temu „Živi svijet u vodama tekućicama“. Suradnja se, na naše zadovoljstvo, nastavila i ove godine kroz ovaj projekt, budući da ove godine nismo bili u mogućnosti osigurati planirano predavanje studenata s PMF-a.

Digitalna knjiga prikazuje istraživački rad učenika i njihovu likovnu kreativnost.

 

#lektiranadaljinu

Kada spojimo prekrasne misli učenika 8.a razreda, kreativnost učenice 8.c razreda i originalne  fotografije profesorice Arijane dobijemo ovu jedinstvenu knjigu.

 

Dan planeta Zemlje

Dan planete Zemlje obilježava se 22. travnja kao upozorenje na opasnosti koje prijete životu na Zemlji, ekosistemima i urbanim zonama, uslijed razvoja industrije, povećane potrošnje energije, globalnog zatopljenja i klimatskih promjena.

Obilježavanje Dana planete Zemlje podrazumijeva da svaki pojedinac svojim primjerom, nekom svojom akcijom ili konkretnim djelom doprinese očuvanju planete Zemlje.

Na poveznici možete pogledati prigodnu slikovnicu posvećenu ovom danu, a posebna zahvala ide učenicima 3.d razreda i učiteljici Zlati koji su svojim radovima ukrasili stranice ove slikovnice.

 

Omiljeni časopisi dostupni u e-obliku

Mjesečna izdanja časopisa Smib možete pročitati na sljedećim poveznicama:

Modra lasta:

 

 

Mali leteći medvjedi

Zagreb film na svom YouTube kanalu poklanja  serijal ‘Mali leteći medvjedi.’ Ekološke teme svake epizode omogućuju djeci da postanu svjesna važnosti zaštite okoliša. Autori, začetnici i kreatori likova i serije su Dušan Vukotić, Pero Kvesić i Neven Petričić, a počela se proizvoditi još 1988. godine.”

 

Koronavirus

U nastavku možete pronaći građu koja problematizira koronavirus i novonastalu situaciju jezikom i ilustracijama na djeci pristupačan način. 
Ilustriranu knjižicu u kojoj se koronavirus i životne promjene koje upravo živimo objašnjavaju djeci u dobi od 5 do 11 godina možete pročitati ovdje.

 


Izv. prof. dr. sc. Sanja TATALOVIĆ VORKAPIĆ s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, potaknuta aktualnom situacijom oko koronavirusa, prevela je na hrvatski jezik knjižicu ”Nešto se jako čudno dogodilo u mojem gradu”. Knjižicu pročitajte ovdje.

 


Autori prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, klinički psiholog – psihoterapeut, Ana Raguž, mag. psihologije i Krešimir Prijatelj, mag. psihologije pripremili su radnu bilježnicu “Moj superjunak i ja”  namijenjenu djeci predškolske i osnovnoškolske dobi. Kroz svijet mašte, njihovih interesa i želja, djeca će se upoznati sa svijetom emocija, potaknut će se njihovo razumijevanje te istražiti i pronaći adekvatni načini suočavanja. 

 


Ida Marić napisala je slikovnicu za djecu i odrasle o tome kako se slagati sa svojom obitelji i sa svijetom dok smo „zaglavljeni“ jedni s drugima u ovim čudnim okolnostima. Slikovnicu Zapeli zajedno pročitajte ovdje.

 


Još jednu slikovnicu o koronavirusu možete pronaći ovdje.

 

Željkine priče za mali odmor

Od sada Željku Horvat-Vukelja možete čuti i vidjeti u njezinom domu, na mjestu gdje nastaju njezine priče koje na osobit i jedinstven način priča svima nama. Željkine priče za mali odmor objavljivat će se ponedjeljkom, srijedom i petkom iza 13 sati. 

 

Profesor Baltazar

Zabavite se uz crtane filmove profesora Baltazara!

 

Zoološki vrt

Ovdje možete pogledati neke zanimljive i edukativne filmove.

preskoči na navigaciju